Zapraszamy serdecznie na pierwsze takie wydarzenie w Nowy Sączu - Konferencję specjalistyczną dotycząca laktacji w której udział biorą specjalistki z dziedziny położnictwa oraz doradztwa laktacyjnego. Wydarzenie to jest organizowane przez Medikor oraz Akademię Nauk Stosowanych w Nowym Sączu - Wydział Lekarski i Nauk o Zdrowiu.

 

plakat konf nowoczesna opieka laktacyjna 14.06

Jak się zapisać?


mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

pod numerem telefonu: +48 883 024 444

 

UDZIAŁ W KONFERENCJI JEST BEZPŁATNY

Zapraszamy na XVI Festiwal Nauki w Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu, który odbędzie się 12 czerwca 2025 r. w godz. 9:00-12:00 na terenie Kampusu dydaktyczno-sportowego przy ul. Kościuszki 2 w Nowym Sączu.

Festiwal wpisał się na stałe w kalendarz Uczelni. Ma na celu propagowanie nauki, a przede wszystkim zaszczepienie u młodych ludzi pasji poznawania, tworzenia i udoskonalania świata w sposób przystępny i ciekawy. Jest to przedsięwzięcie skierowane do uczniów lokalnych szkół podstawowych i średnich oraz przedszkoli.

Program Festiwalu obejmuje liczne pokazy, prezentacje, warsztaty, gry edukacyjne i inne atrakcje, łącznie z zajęciami artystycznymi i sportowymi.

Wstęp jest wolny i nie wymaga wcześniejszych zgłoszeń.

Zapraszamy!

 

 

PROGRAM Festiwalu Nauki
pdf do pobrania

plakat strona

festiwal nauki program 2025 wersja ostateczna obrazy 0

festiwal nauki program 2025 wersja ostateczna obrazy 1

festiwal nauki program 2025 wersja ostateczna obrazy 2

 

wampiriada_31.jpg

ŁĄCZYMY POTENCJAŁ I INNOWACJE

 

targi_innowacji_maj.png

 

Centrum Badań, Transferu Wiedzy i Technologii Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu

zaprasza wszystkich Mieszkańców Sądecczyzny do udziału w Sądeckich Targach Innowacji

IDEĄ TARGÓW jest aktywizacja współpracy pomiędzy podmiotami otoczenia społeczno-gospodarczego, samorządami oraz Uczelnią, a przede wszystkim kreowanie i promocja postaw innowacyjnych.

W ramach tego wydarzenia skupiamy firmy, przedsiębiorstwa oraz instytucje zainteresowane różnymi formami współpracy oraz rozwojem opartym na badaniach naukowych, które prowadzone są w uczelniach.

Dlaczego warto wziąć udział w Sądeckich Targach Innowacji ?

  • prezentacja swoich produktów i usług szerokiemu gronu specjalistów i potencjalnych klientów
  • możliwość nawiązania współpracy, relacji biznesowo-naukowych, budowania sieci kontaktów
  • dostęp do nowych technologii, know-how, fachowej wiedzy naukowców

W ramach Targów przewidujemy Strefę Panelową, gdzie odbywać się będą dyskusje i prezentacje oraz Strefę Wystawienniczą, gdzie firmy i organizacje będą prezentować swój potencjał.

Udział w Targach bezpłatny zarówno dla wystawców, jak i dla wszystkich osób odwiedzających. Wydarzenie odbywać się będzie na terenie Kampusu Dydaktyczno-Sportowego ANS przy ul. Kościuszki 2  w Nowym Sączu.

Zapraszamy wszystkich Sądeczan zainteresowanych tematyką Targów

oraz uczniów szkół średnich wraz z nauczycielami, studentów, absolwentów i pracowników Uczelni.

 

PROGRAM

  • STREFA PANELOWA 

Aula nr 30, budynek Wydziału Nauk o Kulturze Fizycznej i Bezpieczeństwie

10:00  Otwarcie Sądeckich Targów Innowacji

10:10–10:40   Panel dyskusyjny nt. „Triple Helix” czy na Sądecczyźnie potrzebna jest współpraca międzysektorowa?

10:40–11:10   Panel dyskusyjny nt. Małopolska dla społeczeństwa i innowacyjnej gospodarki

11:10–11:40   Panel dyskusyjny nt. Wsparcie aktywnej młodzieży i młodych przedsiębiorców

11:40 Prelekcja PKO Bank Polski S.A. „Bezpieczne bankowanie – forever young”

  • STREFA WYSTAWIENNICZA

Hala sportowa, budynek B  (wstęp do strefy wystawienniczej otwarty i bezpłatny)

10:00–18:00   Prezentacje wystawców na stoiskach targowych

 

 

 

 

Więcej o wydarzeniu

 

 

PARTNERZY WYDARZENIA:

olimag  tęgoborze
ledcity

kryniczanka

 

 

xii seminarium o zdrowiu 12 maj 2025 rok sadeczani

plakat olimpiada pielęgniarska 2025 page 0001

Zapraszamy na Dzień Otwarty na Wydziale Lekarskim i Nauk o Zdrowiu i Wydziale Nauk o Kulturze Fizycznej i Bezpieczeństwie

dzień otwarty wlinoz 21.03.2025 rok 01

dzień otwarty wlinoz 21.03.2025 rok 02

dzień otwarty wlinoz 21.03.2025 rok 03

plakat olimpiada pielęgniarska 2025 jpg

zaproszenie na spotkanie wigilije 24 25

 plakat plan

Wśród prelegentów wystąpią:

1. Wiktoria Dziurdzik, lekarz, absolwentka Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, aktualnie odbywająca staż podyplomowy w Szpitalu Miejskim Specjalistycznym im. Gabriela Narutowicza w Krakowie, z zamiłowaniem do ginekologii, zwłaszcza od strony zabiegowej, choruje na celiakią od czterech lat zmaga się z dietą bezglutenową po niespodziewanej diagnozie.

2. Konrad Stępnik – doktor socjolog, zatrudniony w Instytucie Socjologii UJ w koordynowanym przez dr hab. Ewę Kopczyńską, prof. UJ międzynarodowym projekcie FOOdIVERSE, w ramach którego bada systemy żywnościowe i poszukuje nowych sposobów zwiększania ich zróżnicowania. W 2019 obronił rozprawę doktorską zatytułowaną Decyzje prokreacyjne młodych Polaków w zmieniającym się kontekście kulturowym. Doświadczenie badawcze zdobywał w projektach z zakresu badań stosowanych, które pozwoliły mu przejść przez wszystkie stopnie wtajemniczenia: od kodera, ankietera i wykonawcy wywiadów, po autora i kierownika projektów badawczych. Oprócz kulturowych uwarunkowań ludzkiej prokreacji, ważnym obszarem jego zainteresowań jest socjologia obszarów wiejskich. W latach 2016 - 2021 był pracownikiem Centrum Doradztwa Rolniczego, w którym zajmował się między innymi rozwojem w Polsce idei rolnictwa społecznego oraz gospodarstw opiekuńczych. W czasie pracy w Centrum w latach 2018 - 2020 pełnił również funkcję kierownika Działu Rozwoju Obszarów Wiejskich. Podejmowanie działań na rzecz rolnictwa społecznego ułatwia mu doświadczenie zdobyte w czasie pracy w Regionalnym Ośrodku Polityki Społecznej w Krakowie (rok 2014) oraz w organizacjach pozarządowych. Współpracuje z licznymi Lokalnymi Grupami Działania z całej Polski.

3. Koło Naukowe Dietetyków

Straty i marnowanie żywności stanowią poważny problem XXI wieku. Marnowanie żywności jest jednym z największych wyzwań współczesnego świata, a pieczywo, będące podstawowym produktem spożywczym, stanowi znaczną część wyrzucanej żywności. Ilość traconej żywności przekracza obecnie potrzeby wyżywienia krajów borykających się z brakiem możliwości zabezpieczenia potrzeb żywieniowych społeczeństwa krajów szczególnie rozwijających się. Problem ten wynika z różnych przyczyn, takich jak nadprodukcja, nieodpowiednie planowanie zakupów, krótkie terminy przydatności do spożycia oraz brak świadomości konsumentów na temat skali problemu. Studenci zaprezentują możliwości kulinarnego wykorzystania czerstwego chleba w celu ograniczenia jego strat, przy jednoczesnym zachowaniu bezpieczeństwa mikrobiologicznego oraz korzystnej wartości odżywczej przygotowanych potraw.